D-Day 4 juni (kwalificatie EK)

D-day valt dit jaar twee dagen eerder. De kwalificatie EK is vandaag. Om half tien zitten we op de fiets. Samen met Gino (Vierhouten) Tim (van der Poel) en Thom ” de beuker” (Martens) gaan we op de weg een uurtje inrijden. Aart (de vader van Gino) fietst met ons mee.

IMG_4011

Om 12.00 gaan we rijden. 4 keiharde kilometers. Doel: 4.22,7 Het gaat zwaar worden. Niet iedereen is top. Ik voel me goed. We starten, deze is goed, de ronden erna ook. Dan zakken de rondetijden wat in. Het wisselt te snel. Gino rijdt zijn laatste ronde net te langzaam. Tim heeft een moeilijke wissel…… 4.24,6  Twee seconden te langzaam.

Peter Schep analyseert met ons de race. Hij laat de kachel in de hal nog wat hoger zetten. Een hogere temperatuur leidt tot een betere tijd. De luchtdruk daalt ook nog verder. Vanmiddag om 15.40 doen we een nieuwe poging.

IMG_4044

Het startschot valt, de klok loopt. De eerste ronden gaan goed, ik voel me sterk. Gino rijdt zijn laatste ronde, de tijd valt wat tegen, ik voel me sterk, versnel en rijdt anderhalve ronde. Het tempo schiet omhoog Thom en Tim houden het goed vast. Mooi naast elkaar finishen we. De eindtijd is geweldig.  4.22,62  We gaan naar Portugal. We hebben ons geplaatst voor het EK op de baan. Super!

20140607-083133-30693734.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.