Ronde van Eibergen, 11 mei 2014

EIbergen, moederdag. Dorothé teleurgesteld omdat ik eigenlijk geen kado heb….. Het waait, nee het stormt. Warmrijden doen Sjoerd Meijer en ik op de rollen in de Permenance. Wie niet nat wil worden moet slim zijn 🙂

IMG_3870

Op een regenachtige omloop van 7 km staat 135! renners aan de start. Het merendeel amateur en slechts een paar junioren. We moeten in totaal 11 ronden rijden. Ik loot heel slecht en start vrijwel achteraan. Na 300 meter de eerste bocht en kort daarna een valpartij. Ik zit er achter en beland in de tweede groep. Na de eerste doorkomst hebben we nog 20 seconden achterstand. Samen met Mitchell Vrielink span ik me in om het gat te dichten. Op het lange stuk naar de finish lukt het ons om met de wind mee het gat te dichten. Ik rijd meteen naar voren en ga meedraaien in de waaier. Ik pas de tips van Klaas toe (Zuiderzeeronde). Constant gaat het op de kant en ik spring met vrijwel elke ontsnapping mee. Je weet nooit wat de goede is. Ik rijd ook een paar keer zelf weg.

IMG_3887

Drie ronden voor tijd heb ik zelfs 15 seconden voorsprong. Omdat ik alleen ben besluit ik me in te laten lopen. Tegen de wind is het niet te doen om als eenling weg te blijven. Met de wind mee heb ik soms moeite om het tempo van de amateurs bij te benen. Zij rijden een grotere versnelling en halen dan ook een hogere topsnelheid. Twee ronden voor tijd zit ik in de kopgroep van 15. We blijven niet weg. Halverwege de laatste ronde worden we teruggepakt. Op dat moment demarreert Lorenzo Harbers. Ik pik aan en we zijn met zijn tweeën weg. Een renner kan nog aansluiten. Een amateur die zich de hele koers heeft gespaard. Hij gaat er meteen overheen. Ik gok dat Lorenzo het gat dichtrijdt. Niet dus. Ik ga er zelf achter aan. Ik nader met de wind tegen tot 5 meter. Dan draaien we het lange rechte eind op en ik zie de afstand groter worden. Zijn snelheid ligt op dit stuk hoger. Ik tol als een dolle maar ik kom er niet bij. Wel ben ik weg en pakken ze me niet meer terug. Ik kom met grote voorsprong op Lorenzo als tweede over de streep.

IMG_3483

Hij blijft nog net uit de greep van het peloton. Mijn eerste podiumplaats op de weg is een feit. Het moederdagkado is binnen. Een mooie bos bloemen. Ik ben blij met de tips van Klaas Balk en heb onder deze barre omstandigheden aanvallend kunnen rijden. De beloning is geweldig.

IMG_3892

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.