Au tour de Juniors, Normandië 3 en 4 mei 2014

Mijn eerste meerdaagse. Frankrijk! We zijn de enige Nederlandse ploeg. Supergaaf. De organisatie is top geregeld. Op onze reisdag komen we rond 16.30 aan in een prima hotel. Allemaal een eigen kamer en voldoende begeleiding. We hoeven alleen maar te fietsen. Het weer is mooi. De routes zijn zwaar. Twee etappes van ongeveer 100 km en een ploegentijdrit van 20 km.

Op de dag van aankomst rijden we een uurtje de benen los en gaan na de maaltijd op tijd naar bed.

s’ Ochtend is de ploegenpresentatie.

IMG_3800

 

De koers gaat van start na de neutralisatie. Het lukt ons prima om ons voorin te handhaven. Op de eerste beklimming ontsnap ik met twee andere renners. Ik klop ze in het sprintje op de top. De eerste bergpunten zijn binnen. Al snel ontstaat er een kopgroep met daarin Mitchell. De voorsprong groeit gestaag. Arnoud rijdt inmiddels achter de kopgroep en geeft Mitchell het advies in de laatste kilometer te demarreren.  Dat lukt helaas niet. Hij wordt vierde in de sprint. Ik finish als 43e in het peloton.

De volgende ochtend zitten we al om 6 uur aan het ontbijt. De ploegentijdrit start om 9.36.

dsc01401

Op tijd eten en warmrijden. De tijdrit is loodzwaar. We hebben nog nooit met elkaar gereden. Toch gaat het prima. Uiteindelijk noteren we de zevende tijd.

De verschillen zijn niet heel groot. We hebben ons niet gespaard. Goed uitrijden, lunchen, rusten en dan de afsluitende rit. 99 zware kilometers.

Ik sta voor de start 3e in het bergklassement. Ik zie kansen en ik ga ervoor. Op de eerste beklimming van 3 km demarreer ik. Ik sla een gat van 20 seconden. De eerste punten zijn weer binnen. IN de beklimmingen erna zit ik telkens mee in het eerste groepje. Het lukt me niet om punten te pakken.

dsc01433

Vlak voor het ingaan van de laatste ronde ontstaat er een veelbelovend groepje van vier renners. Ik en drie Belgen. We blijven minuten uit de greep van het jagende peloton. Alle Franse ploegen lijken ineens samen te werken. Ze hebben niemand vooraan. Op de streep worden we gepakt. Jammer. De koers lijkt af te stevenen op een massasprint. Ik kies het wiel van Mitchell maar al gauw krijg ik een duw en verlies kostbare posities. Mitchell sprint met ware doodsverachting naar de 2e plaats. Ik word 18e.  Uiteindelijk wordt ik 3e in het bergklassement, 6e in het sprintklassement en 25e in het algemene klassement. Ik ben tevreden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.