GP Bati Metallo, 20 april 2014

De wekker gaat al vroeg, we hebben een lange rit voor de boeg. Uit en thuis 1000 km. Hierbij telen ook de kilometers die mijn vader achter de koers rijdt. Hij rijdt de ploegleiderswagen. Peter (van der Stelt) assisteert bij panne. Nienke (Meijer) en Roger (Termont) zorgen voor de verzorging. De koers bevat een aantal klimmetjes en kasseien stroken. Erg gevarieerd. De ploeg is sterk en de moraal is goed. Het startschot valt, in de eerste bocht doet Sjoerd (van der Stelt) hetzelfde. Al gauw zit hij op de fiets en rijdt Arnoud hem terug naar de staart van het peloton. Met de val is zijn derailleur iets verbogen en kan hij kransje 14 niet meer gebruiken…..  Voorin gaat het hard. Ik kan me prima handhaven. Op een gegeven moment heeft Mitchell pech. Het euvel wordt vakkundig door Peter verholpen en Arnoud rijdt ook Mitchell terug naar het peloton. De toon is gezet. Het gedrag wordt beloond. In totaal CHF 150 boete van de UCI.  Vooraan ontstaat een kopgroep. Sjoerd is mee. Deze dertien worden niet meer teruggepakt. Sjoerd wordt, met een defecte derailleur heel knap zevende. Ik schiet in de laatste bocht uit mijn pedaal en finish als 63e in het peloton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.