Zuiderzeeronde, 12 april 2014

Dronten, een waterig zonnetje en wind, heel veel wind. De benen voelen goed, in mijn hoofd zit nog de val in Börger. Al gauw gaat het op de kant en merk ik dat ik te ver van achteren zit. Het breekt en ik zit in een groep achter de kopgroep. Het is onmogelijk om het gat te overbruggen. Na een tijdje gaat het weer op een lint en heb ik weer moeite om erbij te blijven. Ik besef dat het mijn eerste waaierkoers is. Ik heb geen idee hoe dat gaat. Vanuit de auto ontvang ik aanmoedigingen van Klaas Balk. Door de wind hoor ik zijn tips niet. Later zegt hij mij wat ik fout deed. Je moet altijd meedraaien in de waaier en op tijd weer inpikken. Dan heb je het meeste beschutting. Je hoeft niet zo heel lang op kop te rijden. Als je maar zorgt dat je meedraait…….  Ik denk dat zijn tips mij een volgende keer gaan helpen.

IMG_3685

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.